//

Парафіяльні реколекції у Вінниці

З 15 по 18 березня у парафії Покрова Пресвятої Богородиці УГКЦ у м. Вінниці, відбувалися Великопосні реколекції, які проповідував Протоігумен Згромадження Воплоченого Слова – ієром. Фернандо Браво. Допомагали у праці з дітьми та молоддю сестри нашої Чернечої Родини. Темою реколекцій була Сповідь, оскільки 2012 рік в УГКЦ є приурочений Святим Тайнам.


В часі реколекцій всі вірні мали можливість приступити до Святого Таїнства Покаяння (сповіді), а після кожного богослужіння виголошувалася реколекційна наука для всіх вірних. Також відбувалися окремі зустрічі: з парафіяльною спільнотою «Матерів у молитві», молодими подружжями, молоддю та дітьми. У суботу ввечері відбувся урочистий процесійний хід зі свічками довкола храму з молитвою вервиці до Страждальної Богородиці.


Закінчення реколекцій було у неділю, 18 березня. Великої урочистості цьому дню надав приїзд Преосвященного Владики Йосифа (Міляна), єпископа-помічника Київської Архиєпархії УГКЦ. У своїй проповіді, Владика поєднав думку Хрестопоклонної неділі з темою Великопосних реколекцій, що відбувалися у парафії, роздумавши над тим, що є справжнім скарбом для людини? Тут Він наголосив, що саме Господь повинен бути нашим скарбом, і що ми є справжнім скарбом для Бога. Саме тому людина повинна постійно йти дорогою очищення. А після Архиєрейської Літургії діти та молодь парафії представили театральне дійство «Дорога відкуплення», в основі якої є страждання Христа і його значення у житті людини.


Архиєрейську Святу Літургію співслужили ієром. Фернандо Браво, ВС – Протоігумен Згромадження Воплоченого Слова, ієром. Григорій Рогацький, ВС – адміністратор парафії, о. Микола Дуркалець – протопресвітер Вінницький, о. Андрій Чорненко – віце-ректор КТДС та ієром. Теодосій Савчук, ВС – парафіяльний сотрудник.

 

Прес-центр парафії Покрови Пресвятої Богородиці, УГКЦ м.Вінниця