//

Апостольський нунцій в Сирії: хочу, щоб ООН відповідала своїй назві

Апостольський нунцій у Сирії Архиєпископ Маріо Зенари критично охарактеризував діяльність ООН щодо конфлікту, який протягом довгого часу триває в цій країні. "Я хочу побажати, щоб Організація Об'єднаних Націй знайшла вихід із цієї кризи, і нарешті стала по-справжньому об'єднаною. Іноді мені здається, хоч ми і знаходимося перед лицем ситуації дуже складної, що для ООН краще підійшла б назва "Організація роз'єднаних націй", - сказав Архиєпископ Зенари. Він висловив сподівання, що міжнародне співтовариство найближчим часом зможе, нарешті, почати говорити в один голос і діяти скоординовано.

 

Щодо ситуації в Сирії єрарх зазначив, що винні в численних вбивствах мирного населення в місті Хомс повинні бути знайдені. "Світ повинен дати ясне послання, що сформована ситуація є неприйнятною", - підкреслив дипломат.

 

"Я хочу сказати, що обидві сторони конфлікту звинувачують одна одну. Я хочу, щоб міжнародне співтовариство цього разу знайшло відповідальних за вбивства, і сподіваюся, що те, що сталося, буде останньою подією такого типу. Ці вбивства жахливі ... Ми молимося, щоб ніколи більше не бачити подібних зображень. На жаль, це вбивство - не єдиний випадок: всюди видно акти звірств і насильства. Існує пекельний клімат, спіраль насильства, яка призводить до подібних фактів ", - розповів Архиєпископ Зенари.

 

Єрарх побажав, щоб в Сирії настав мир і закликав сприяти цьому відповідальних на різних рівнях.

 

За матеріалами: radiovaticana.org