//

Кардинал Філоні вперше відвідав свою римську парафію

Коли єпископа піднімають до гідності кардинала, він отримує від Папи традиційну червону біретту і перстень. Але символічно Папа також довіряє кожному новому кардиналові опікуватися місцевою парафією в Римі.


Кардинал Фернандо Філоні живе в Римі, тому він став першим серед нових кардиналів, котрий відвідав свою парафію в Римі – храм Богоматері Коромото.


Під час урочистої церемонії вірні і парох вітали нового кардинала ззовні храму. Вже в середині храму кардинал Філоні кілька хвилин помолився в тиші перед Дарохранильницею, а потім відправив урочисту Літургію.


Після початку Літургії церемоніймейстер урочисто зачитав папську буллу, якою Папа довірив парафію Архиєпископу Філоні. Вірні привітали це призначення бурхливими оплесками.


У своїй проповіді кардинал розповів про свої попередні призначення в Церкві Гонконгу, Тегерані та Багдаді, а також про свою роль як префекта Конгрегації євангелізації народів.


Парафіяни подарували кардиналові образ Богоматері Коромото. Кардинал зазначив, що йому дуже приємно мати вірних парафіян, які будуть молитись за нього. Окрім того, як префект Конгрегації євангелізації народів, він просив їх молитись за місіонерів у всьому світі.


За матеріалами Romereports.com