//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (04.03.-10.03)

З 2 по 4 березня 2012 року голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир п. д-р. Михайло Мельник, також виконавчий секретар та консультант Комісії, о. Олег Лука, взяли участь у міжнародній зустрічі європейських Комісій Справедливість і Мир під назвою «Різноманітність у Єдності». Відбувалася зустріч, яка є щорічною, у Брюсселі (Бельгія).

 

У неділю, 4 березня:
Глава УГКЦ зустрівся із представниками молодіжних організацій, церковних спільнот та студентами вищих навчальних закладів Тернополя. На захід, що відбувся в Українському домі “Перемога”, прибуло приблизно 800 молодих людей, представники влади, а також Владика Василій Семенюк, Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський.

 

У храмі Різдва Пресвятої Богородиці УГКЦ, що в Хмельницькому відбулася перша онлайн-трансляція недільної Літургії. Про це повідомляє прес-служба Хмельницького деканату УГКЦ.

 

А також вийшла в ефір Перша духовно-просвітницька телепрограма «Світло життя». Програму виготовлено завдяки співпраці Бродівського деканату та ТРК «Броди».

 

З благословення Кристофа Кардинала Шонборна, Архиєпископа Відня та Ординарія для вірних візантійського обряду в цілій Австрії, 4-6 березня в Австрії відбулося представлення нового Катехизму УГКЦ та опрацювання напрямних розвитку УГКЦ на період до 2020 року.

 

У Єпархіальному музеї м.Трускавця 5 березня 2012 року відкрилась виставка «Патріарх Йосиф Сліпий у філателістичних і пропамятних виданнях»  зі збірки матеріалів, зібраних впродовж тридцяти років відомим популяризатором та пропагандистом ідей Патріарха доктором медицини Романом Смиком.

 

6 березня 2012 року:
В конференц-залі Патріаршої курії УГКЦ, що у Львові відбулася зустріч представників родинних рухів м. Львова. У зустрічі взяли участь представники родинної порадні Фонду Святого Володимира, Товариства анонімних алкоголіків, Всукраїнського центру обслуговування родин Ал-Нон, Центру опіки сиріт, Школи сім’ї, Руху християнських сімей, руху «За життя», «Віри і світла», «Лярш Ковчег».

 

Згодом представники Патріаршої комісії УГКЦ у справах монашества зібралися у цьому ж залі, щоб продовжити працю над розробкою статуту та обговорити інші нагальні питання.

 

А в приміщенні Єпархіального управління Стрийської єпархії УГКЦ, відбулася чергова зустріч Товариства вчителів-католиків.

 

7 березня архиєпископ Тернопільсько-Зборівський Василій Семенюк освятив приміщення Тернопільської міської громадської організації "Справа Патріарха Йосифа".

 

В Українському католицькому університеті, що у Львові, 8 березня 2012 року представники Катехитичної комісії Києво-Галицького Верховного Архиєпископства (КГВА) УГКЦ укотре зібралися, щоб обговорити нагальні напрямки катехичного служіння.

 

В Управлінні Бучацької єпархії відбулася зустріч лікарів із Єпархом Бучацьким Преосвященним владикою Дмитром Григораком, ЧСВВ, головою єпархіального осередку руху «За життя!» о. Ігорем Довганюком та активістами цієї організації. Мета цієї зустрічі та наступних – підготувати медиків, особливо гінекологів-акушерів, до євангелізаційно-просвітницької роботи з подружніми парами у процесі дошлюбної катехизації.

 

Днями у Львівському національному університеті ім. Івана Франка відбулася презентація книжки Романа Лубківського «Камертон Шашкевича». Видання приурочено до 200-річчя з дня народження Маркіяна Шашкевича — непересічного українця, справжнього інтелігента та священнослужителя.

 

А також:
Поучення для тих, хто приступає до Святих Таїнств Покаяння (Сповіді) і Євхаристії (Причастя)
Роздуми над Євангелієм Другої неділі Великого Посту
Екологічне послання Другої неділі Великого посту
«Морський апостолят»: християнська місія до виконання
Блаженніший Любомир: Будуємо хату
Піст, помножений на молитву. Розмова з отцем Романом Тереховським, сотрудником храму Пресвятої Євхаристії УГКЦ
У Великий піст з молитвою святого Єфрема
Слідами владики Миколи Чарнецького в його рідному селі

 

Анонси:
Референтура у справах мігрантів та іммігрантів Івано-Франківської архиєпархії УГКЦ, спільнота колишніх заробітчан «Пієта» при МХЦ св. Івана Боско запрошує на молитовну зустріч-спілкування на тему мігрантства. Зустріч відбудеться 11 березня в Молодіжно-християнському центрі св. Івана Боско м. Івано-Франківська.

 

Патріарша Комісія з питань Євангелізації в рамках проведення проекту «Євангелізаційні зустрічі для священиків та членів їхніх сімей» запрошує дружин священиків з дітьми від 3 до 10 років, на Великопосні одноденні реколекції, які відбудуться 17 березня 2012 р. у Львівській Духовній Семінарії Святого Духа (вул. Хуторівка, 35).
До участі у реколекціях запрошуються також наречені семінаристів.

 

18 березня 2012 року у Хрестопоклонну неділю, вулицями Львова пройде молитовна Хресна дорога, яку традиційно організовує Львівська архиєпархія УГКЦ.