//

Тижневий огляд: переслідування християн (04.03.-10.03)

6 березня з’явилося повідомлення про те, що єпископ Контуму, В'єтнам, пообіцяв, що під час Страсного тижня, незважаючи ні на що, відправлятиме богослужіння в тих місцях, які  влада вважає «нерелігійною зоною».


У Конго в результаті вибухів у неділю, 4 березня, на арсеналі в Браззавілі, що забрали, за деякими даними, життя близько 200 осіб, повністю зруйнований католицький храм.


7 березня повідомляється, що парафія редемптористів у В’єтнамі стала місцем частих зіткнень між поліцією та вірянами, які чинили опір щодо посягань уряду, проте безуспішно.


Присутність християн у Святій Землі дуже часто асоціюється лише з прощами, які проходять у рамках молитовних відвідин Святих місць. Проте, ця земля багата на свою власну християнську традицію, перед якою сьогодні стоять багато викликів та завдань.


За даними 8 березня читаємо, що представник ісламістського терористичного угруповання Боко Харам заявив, що група «розпочне низку координованих атак, які є частиною плану з викорінення християн з Нігерії».


9 березня з’явилося повідомлення про те, що у пакистанському місті Касур (провінція Пенджаб) на протестантського пастора Джона Первеза напали двоє радикально налаштованих мусульман. Пастору нанесли безліч ножових поранень, від яких він ледве не помер.


Молоде покоління ортодоксальних євреїв в Ізраїлі виховують у страху і ненависті до християн. Так, наприклад, широко розповсюджено плювати перед хрестом або священиком.


У південно-єгипетському місті Асван буде організований «курс антихристианізаціі», спрямований, як вказують його впроваджувачі, на «ісламську освіту молоді, роз'яснення способів протистояння спробам навернення на християнство».


Згідно з інформацією за 10 березня читаємо, що терористичне ісламістське угруповання Боко Харам, яке загрожує повністю знищити Християнство в Північній Нігерії, оголосило, що буде викрадати жінок-християнок, щоб домогтися якнайшвидшого здійснення своєї мети.


11 березня повідомляється, що уряд Великобританії вважає, що носіння хрестиків не є обов'язковою вимогою до віруючих християн, і роботодавці можуть заборонити їх.