//

Християнське натхнення потрібне громадському життю

Програмний директор Ватиканського радіо о. Анджей Капровскі звертає увагу на те, що сучасні ідеології прагнуть зробити релігію приватною, індивідуальною та прихованою від сфери життя людини. У своїх роздумах під назвою "Віра і стиль життя. Християнське натхнення в суспільному житті" священик, однак, зауважує, що серед політиків та громадських діячів зростає усвідомлення важливості релігії для розвитку і життєдіяльності соціальної сфери.

 

О. Капровскі зазначив, що напередодні Синоду Єпископів про нову євангелізацію, який відбудеться в жовтні 2012 року в Римі, варто поміркувати про внесок Церкви в цю сферу. Він нагадав, що Бенедикт XVI закликав наповнити любов'ю не тільки "мікровзаємини": взаємини з друзями, в сім'ї та маленьких групах, але також і макровзаємини: в соціальній, економічній і політичній сфері. О. Капровскі наголосив, що під час візиту до Риму делегації Великобританії 14-15 лютого 2012 року з нагоди 30-річчя дипломатичних взаємин між цією країною і Святим Престолом, глава делегації, баронеса Варсі також говорила про важливість віри в публічній сфері та потребі зміцнити релігійну ідентичність європейців.

 

Священик нагадав заклик Церкви про потребу захисту прав людини в умовах глобалізованої економіки, а також зв'язку між роботою, соціальною справедливістю та релігійними традиціями. Він зазначив, що справедливість у сфері людської праці є не тільки в християнстві, але також і в інших релігіях: ісламі, юдаїзмі та буддизмі.

 

О. Капровскі нагадав слова Святішого Отця про те, що "християнська релігія та інші віросповідання можуть зробити свій внесок в розвиток, тільки якщо Бог буде перебувати в публічному житті: в культурній, соціальній, економічній і особливо політичній сфері".

 

За матеріалами:  radiovaticana.org