//

Львів контролює встановлення пам’ятної дошки Йосипу Сліпому в Харкові

Процедуру виготовлення і встановлення меморіальної дошки на честь кардинала Йосипа Сліпого у Харкові контролює Львівська міська рада. Про це 8 лютого під час брифінгу повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Це - принципове питання для мене особисто. Я мав раніше розмову з губернатором Харківської області і з міським головою. Ця процедура знаходиться під нашим жорстким контролем, тому що ця пам’ятна дошка оформляється за Львівською міською радою. Ми звернулися з пропозицією. Мені приємно, що харківська влада серйозно і виважено поставилась до нашої зави», – сказав Андрій Садовий.

 

Він додав: «Було позитивне рішення, прийняте комісією, яку очолює міський голова Харкова. Сьогодні один з кращих скульпторів Харкова робить барельєф Йосипа Сліпого. Я бачив ескізи – дуже якісні. Тому, я думаю, ми спільно найближчим часом відкриємо цю дошку на будинку пересильної тюрми, де в часи складних окупаційних періодів перебував наш патріарх».

 

Як інформував ZAXID.NET , заплановано, що меморіальна дошка Йосипу Сліпому буде встановлена в Харкові 2011 року.

 

Водночас голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін заявив: «Це буде пам’ятна дошка Йосипу Сліпому саме як священнослужителю. Без УПА, без усього... Не так, як нам її нав’язують. Його ж тут як героя УПА вихваляють. А він просто священнослужитель і робив свою справу».

 

Нагадаємо, 2010 року в Харкові за рішенням суду зняли меморіальну дошку ієрархові Української греко-католицької церкви, визначному церковному і науковому діячеві Йосипу Сліпому.

 

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий висловив протест у зв’язку із демонтажем пам’ятної таблиці Йосифу Сліпому у Харкові.

 

Окрім цього, депутати Львівської облради за сесії звернулись із зверненням до мера Харкова з вимогою відновити пам’ятну таблицю Йосифу Сліпому у Харкові.

 

Джерело: zaxid.net