//

Лідер - це той, хто служить

Лідер не є кимось, хто займає владну позицію, але тим, хто повинен мати на серці служіння іншим, щоб вони могли розвиватись як особи, а також розвивати своє покликання – пояснив Кшиштоф Найдовскі, засновник Академії лідерів сучасної євангелізації.

 

Він додав, що постать лідера в церковних середовищах не є нічим новим. „Існують лідери груп, дияконії, тих чи інших служінь. Незалежно від того, чи людина працює в якійсь фірмі чи бере участь в церковних справах, роль лідера є та сама, хоч завдання до виконання є різними. Хороший лідер повинен керуватися принципами, опертими на цінностях”, – підкреслив п. Найдовскі.

 

У Варшаві закінчився Загальнопольський семінар лідерів євангелізації. У триденній зустрічі брало участь близько 60 осіб зі всієї Польщі, які працюють на користь нових форм євангелізації в польській Церкві. Організатором зустрічі була Академія лідерів сучасної євангелізації.

 

Гостем зустрічі був Йоаннес Хюгер, тренер і консультант християнської фірми «Xpand», який є автором декількох книжок на тему лідерства, навчання лідерів, поведінки, а також управління своїм часом. На його думку, існують різні рівні „лідерства”. Основним є бути лідером для самого себе, щоб вести життя, яке приносить відповідні плоди. „У цьому сенсі кожен покликаний до того, щоб бути лідером” – підтвердив він. Як додав, в історії ми знаходимо також таких осіб, які усвідомили свою відповідальність за інших. „Це означає, що кожен з нас може змінити світ, щоб внести в нього добро” - сказав Йоаннес Хюгер .

 

Загальнопольський семінар лідерів євангелізації був частиною програми Академії лідерів сучасної євангелізації. Зустріч проходила під патронатом Загальнодержавного організаційного бюро Всесвітніх Днів Молоді.

 

За матеріалами info.wiara.pl