//

Антихристиянські інциденти в Ізраїлі частішають

Молоде покоління ортодоксальних євреїв в Ізраїлі виховують у страху і ненависті до християн. Так, наприклад, широко розповсюджено плювати перед хрестом або священиком, – каже Архиєпископ Фуад Туаль, латинський Патріярх Єрусалиму.


Єрарх зазначає, що кількість нападів на християн в Ізраїлі зростає. Це означає, що такого ставлення молоді євреї вчаться ще в школі. Все, що стосується історії, сьогодення і майбутнього, викликає у них страх. Єрусалимський Патріярх визнає, що історія єврейського народу була драматичною й повною страждань. Але і християни страждали.
Глава католиків у Святій Землі розповів, що про посилення антихристиянських інцидентів вже говорив з головними рабинами Ізраїлю. «Вони підтримали мене і засудили таку поведінку, але на практиці нічого не змінилося. Священики і хрести все ще обпльовані, особливо, коли ми ходимо вулицями Єрусалиму», – каже Патріярх.

 

«Для нас, Ізраїль така ж держава, як будь-яка інша. Але щодо євангелізації, то в Ізраїлі вона заборонена. Ось чому євреї так ненавидять  християнських сіоністів. Ми обмежуємося свідченням», – сказав Архиєпископ Туаль. Він зазначив, що кількість католиків у Святій Землі продовжує зростати саме завдяки іммігрантам з Філіппін та Індії. Їхні діти ходять до ізраїльських шкіл, тому нове покоління католиків говорить на івриті, але знижується кількість арабських католиків, які все частіше емігрують, повідомляє Радіо Ватикану.