//

Антикатолицизм в Папському університеті Перу

Впродовж багатьох років керівництво Папського університету в Перу укидало не лише вказівки Ватикану, але і принципи статуту самого університету. Після проведеного дослідження представники Ватикану дали Університету Перу час до Великодня, щоб змінити статут і освітню програму таким чином, щоб вони відповідали апостольській конституції «Ex Corde Ecclesiae», виданій Папою Іваном Павлом ІІ стосовно католицьких вишів.


Колишній студент цього університету, Карлос Поло, розповів для читачів видання «Catholic World Report» про деякі з причин цього конфлікту, що триває вже близько 30 років. За його словами, в університеті вже давно панують розкольниці настрої.


«Сьогодні Папський університет Перу дає прихисток, допомагає і навіть фінансує ворогів Церкви. На території університету часто проводять демонстрації проти кардинала Кіпріані, що є образливим як для студентів, так і для Католицької Церкви загалом»,– зазначив він.


Пан Поло також розповів, що в університеті працюють прихильники абортів та гендерної ідеології; неурядові організації із ідеологією, яка не цінує життя, отримують фінансову підтримку від університету. В Перу немає жодної абортивної платформи, яка не була би пов’язана з цим університетом.


За матеріалами Сatholicculture.org