//

В'єтнамський єпископ буде відправляти у «нерелігійній зоні»

Єпископ Контуму, В'єтнам, пообіцяв, що під час Страсного тижня, незважаючи ні на що, відправлятиме богослужіння в тих місцях, які  влада вважає «нерелігійною зоною».

 

Єпископ Міхаель Хоанг Дук Oaнх зробив таку заяву в пастирському листі після інциденту, що стався недавно в одному зі сіл, де місцевого священика, о. Луї Нгуена Куанг Хоа, жорстоко побили після похорону у «нерелігійній зоні». Так єпископ висловив свою незгоду з рішенням влади, згідно з яким, на будь-яку релігійну діяльність треба отримати дозвіл. Переважно тамтешні священики мають дозвіл відправляти одну Літургію у неділю, але не всюди. Чомусь присутність священиків саме у гірських селищах найбільше лякає владу.


Єпископ Дук Oaнх вже не раз засуджував аналогічні обмеження в минулому. Після того, як влада відмовилась надати дозвіл на Різдвяну Літургію у гірській місцевості Сон Ланг, єпископ головував на Великодній відправі та сповідав.
Після цього єрарха разом зі священиком, який супроводжував його, протягом декількох годин допитували у поліцейському відділку.

 

За матеріалами www.catholicculture.org