//

Співчуття Папи Бенедикта XVI постраждалим внаслідок залізничної катастрофи на півдні Польщі

Державний Секретар Апостольської Столиці кардинал Тарчізіо Бертоне надіслав телеграму співчуття від імені Папи Бенедикта XVI на ім’я архиєпископа Юзефа Міхаліка, Президента Єпископської Конференції Польщі, з приводу залізничної катастрофи, яка трапилася минулої суботи на півдні країни, забравши життя 16-ти людей.

 

«Святіший Отець Бенедикт XVI з болем прийняв повідомлення про залізничну аварію, що сталася минулої суботи ввечері в Щекоцінах біля Завєрця, в якій численні особи втратили життя, а багато отримали поранення», – читаємо в телеграмі, в якій Папа просить Перемиського Архиєпископа передати «тим, кого ця трагедія сповнила болем та смутком» запевнення в його духовній близькості та щирому співчутті.

 

«Святіший Отець молиться за постраждалих, бажаючи «утішити всіх словами святого Павла: “Віримо (...), що Ісус умер і воскрес; тож так і тих, які померли в Ісусі, Бог приведе з ним” (1 Сол 4,14). Він молиться про Боже милосердя та вічний упокій для всіх померлих. Пораненим бажає швидкого та повного відновлення здоров’я». Бажаючи відваги та внутрішнього миру всім, хто страждає з приводу катастрофи, Папа від щирого серця уділяє своє Апостольське благословення.

 

У суботу, 3 березня 2012 року, біля місцевості Щекоціни на півдні Польщі зіткнулися два пасажирські поїзди. Серед більше 60-ти постраждалих є п’ятеро громадян України.

 

Джерело: Радіо Ватикан