//

У Чорткові медиків вчать працювати з подружніми парами

У суботу, 3 березня, в Управлінні Бучацької єпархії відбулася зустріч лікарів із Єпархом Бучацьким Преосвященним владикою Дмитром Григораком, ЧСВВ, головою єпархіального осередку руху «За життя!» о. Ігорем Довганюком та активістами цієї організації. Мета цієї зустрічі та наступних – підготувати медиків, особливо гінекологів-акушерів, до євангелізаційно-просвітницької роботи з подружніми парами у процесі дошлюбної катехизації.

 

Дошлюбна катехизація нині є обов’язковою передумовою, щоб отримати Тайну Подружжя. У приміщенні Управління Бучацької єпархії вже кілька років проводяться заняття із подружніми парами за участю священиків, науковців-богословів, медичних працівників. Утім, перше заняття із майбутнім чоловіком та дружиною має провести саме лікар або психолог, який пройшов відповідний вишкіл і утверджений у правдах християнської віри, адже спілкуватиметься із парою на різні теми, зокрема трактуватиме погляд УГКЦ на проблему абортів і контрацепції. 

 

Під час зустрічі владика Дмитро бесідував із лікарями про проблеми, що їх найбільше турбують і є складними у повсякденній роботі. Архиєрей також слухав і свідчення медиків.

 

Лікарі, які проходять у єпархії катехитичний вишкіл, уже залучені до роботи із подружніми парами у Чорткові, Мельниці-Подільській та Монастириській. В Управлінні Бучацької єпархії (м. Чортків) із майбутніми чоловіками та дружинами працює Марія Матушек, гінеколог-акушер, викладач Чортківського медичного коледжу.

 

Активістка руху «За життя!» Ольга Росляк пояснює, що в кінцевому результаті катехитичної формації має постати медик, котрий свідомо дотримується моралі Церкви. Аби досягти цього результату, в єпархії для медпрацівників будуть проводити курси за участю кваліфікованих викладачів Українського католицького університету. 

 

Прес-служба Бучацької єпархії