//

Комісія УГКЦ Справедливість і Мир на з᾽їзді «Різноманітність у Єдності» у Бельгії

З 2 по 4 березня 2012 року голова Комісії УГКЦ Справедливість і Мир п. д-р. Михайло Мельник, також виконавчий секретар та консультант Комісії, о. Олег Лука, взяли участь у міжнародній зустрічі європейських Комісій Справедливість і Мир під назвою «Різноманітність у Єдності». Відбувалася зустріч, яка є щорічною, у Брюсселі (Бельгія).


Цьогоріч представників Комісій Справедливість і Мир з різних країн Європи налічувалось вісімнадцять. Робочі сесії проводились упродовж трьох днів. Головною темою зустрічі була «Щоб боротися з расизмом та політичним екстремізмом, потрібно «інвестувати» в молодь…». Щодо цієї теми було представлено до розгляду вироблений спільно документ, який у скорому часі буде подано до загального поширення у ЗМІ та суспільстві загалом. Даний документ міститиме сконцентровані дії та пропозиції, які виражатимуться у наголосі на відповідальності влади, зокрема, політичної, наголосі на вихованні та освіті молоді, як базового акценту майбутнього і на активності молоді у формуванні суспільства та вираженні у ньому справедливості і миру.


Робочі сесії включали також працю у групах, де була можливість ділитися досвідом праці комісій у різних країнах Європи. Розглядати проблеми, виклики, способи їх вирішення та шляхи перспективи соціального розвитку у єдності із вченням Католицької Церкви. Особлива можливість була надана голові Комісії УГКЦ п. д-ру Михайлу Мельнику представити стратегію діяльності комісії на поточний та наступні роки. Відповідаючи на численні питання учасників зустрічі, голова української Комісії репрезентував її основні напрямки діяльності у світлі стратегії розвитку УГКЦ.
Підтвердженням аргументованості та доцільності у співпраці, виражених у робочих засіданнях українською стороною, стали початком підготовки до реалізації спільних соціальних заходів вже цього року між Комісією УГКЦ Справедливість і Мир та Комісією з Бельгії та Литви.


Як вираження активної діяльності української комісії не лише на рівні локальному, але і європейському, стало залучення виконавчого секретара о. Олега Луки до робочої групи по формуванню та написанню поточного спільного документу «Етика і фінанси». До складу авторського написання цього актуального в наш час послання, окрім української сторони, будуть також представники Комісій  Справедливість і Мир із Німеччини, Ірландії, Бельгії, Іспанії та Литви.


Секретаріат Комісії УГКЦ Справедливість і Мир