//

Освячення та відкриття «Дитячого Центру денної опіки св. Йосипа»

В суботу, 3 березня 2012 р. в смт. Любар відбулось урочисте освячення і відкриття дитячого садка, створено за спільною ініціативою «Карітас-Спес» та Згромадження Сестер св. Йосипа, які працюють в цьому районному центрі Житомирської області.

 

Офіційна назва новоствореного закладу: «Дитячий Центр денної опіки св. Йосипа».

 

Катастрофічна нестача місць в дошкільних навчально-виховних закладах є проблемою практично у всіх куточках нашої країни. Не є виключенням і Любар, тож відкриття такого осередку стало більш ніж своєчасним, що, до речі, знайшло вельми позитивний відгук у керівництва місцевих органів влади.

 

Освячення нового Центру здійснив Ординарій Київсько-Житомирський, Його Високопреосвященство Архієпископ Петро Мальчук. Урочисті заходи розпочались Божою Службою в каплиці місцевого осередку «Карітас-Спес», котрий водночас є дієцезіальним центром «Карітас-Спес» Київсько-Житомирської Дієцезії. Св. Месу очолив Архієпископ Петро, якому співслужили: Керівник «Карітас-Спес Україна» Його Преосвященство Єпископ Станіслав Широкорадюк, Генеральний секретар цієї ж всеукраїнської організації о. Віктор Симон, особистий секретар Ординарія Київсько-Житомирського о. Ігор Ольховський, настоятель київської парафії Св. Франциска о. Франциск Ботвін OFM та настоятель любарської парафії св. Михаїла-Архангела і св. Домініка о. Олег Гнатюк.

 

Після Служби учасники заходів перейшли до приміщень дитячого садочку, котрі розташовані в іншому крилі тієї же будівлі центру «Карітас-Спес». Тут Архієпископ Петро Мальчук, Єпископ Станіслав Широкорадюк та Голова Любарської районної державної адміністрації пан Захарчук Віктор Кирилович спільно перерізали червону стрічку, відкривши новий заклад. Потім відбулось освячення приміщень. На завершення урочистих заходів владики подякували за працю будівельникам, які робили ремонт і обладнання приміщень, співробітникам «Карітас-Спес Любар» та сестрам св. Йосипа за їхню відкритість і старанну працю задля організації садочка. Також зі словами вдячності і підтримки до присутніх звернулись пан Захарчук В.К., депутат Любарської районної ради та водночас начальник Любарського РВ ГУ МНС України пан Кучер Ігор Петрович, інші офіційні особи. Крім того усім присутнім за допомогу і підтримку подякували керівник «Карітас-Спес Любар» пан Віктор Пюра та сестри, що опікуватимуться садочком і його майбутніми вихованцями.

 

Дмитро Парубець
Карітас-Спес Україна
Джерело:www.catholic-media.org