//

Тижневий огляд: життя УГКЦ (26.02 - 03.03)

Тиждень, що минув відзначився в історії життя УГКЦ  такими подіями.

 

26 лютого, у Сиропусну неділю перед Великим постом Церква практикує чин всепрощення, який приготовляє нас розпочати піст з чистою душею.

 

З цієї нагоди Преосвященний владика Михаїл Колтун, відслужив Архиєрейську літургію у храмі св. Йосафата у м. Жовква. Єпископ подав приклад, просячи прощення в інших, як треба підготуватися до посту і заохотив усіх присутніх, не тільки у храмі, а перш за все у своїх домівках, попросити прощення у своїх ближніх та знайомих.

 

У Львівській Духовній Семінарії Святого Духа як і по храмах Львівської Архиєпархії  відбувся Чин Всепрощення. Розпочалася спільна молитва в Семінарії із Вечірні, яку у присутності Високопреосвященного кир Ігоря, Архиєпископа і Митрополита Львівського (який цими днями проживає у Семінарії) очолив о. Михайло Шкрібинець, префект Семінарії. Відтак розпочався Чин Всепрощення, який у присутності владики Ігоря очолив ректор Львівської Духовної Семінарії, протоєрей Миколай Фредина.

 

Цього дня місто Вишгород відвідав колишній Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший  Любомир (Гузар). У приміщенні районного центру творчості «Дивосвіт» Блаженніший виголосив слово «Роль людини у суспільстві, її гідність та духовність» та відповів на запитання парафіян. Символічним є те, що напередодні  Великого посту, у Прощену неділю, віруючі ставили запитання про те, як побороти суспільні спокуси, як людині віднайти свій шлях у житті, своє призначення.

 

А також  відбулася піша проща дітей Місійного Дитинства парафії Всіх Святих Українського Народу м. Стрий до чудотворної ікони Ліської Божої Матері, яка знаходиться у Катедральному храмі Успення Пресвятої Богородиці м. Стрий, що є одним із відпустових місць Стрийської єпархії УГКЦ.

 

27 лютого в реколекційному домі отців Студитів м. Яремче священнослужителі Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ розпочали духовні розважання над темою: «Жива парафія – місце зустрічі із Живим Христом».

 

28-го лютого 2012 р. у Василіянському Інституті Філософсько-Богословський Студій (смт. Брюховичі) розпочався семінар на тему: «Психологічне зростання богопосвячених осіб». Даний захід організований Радою вищих настоятелів чоловічих інститутів богопосвяченого життя УГКЦ в Україні.

 

1 березня 2012 року у перший тиждень Великого посту та перший день весни владика Богдан (Дзюрах), керівник Адміністрації Патріаршої курії відвідав Благодійний фонд «Карітас Київ», де провів час разом із підопічними дітьми Карітасу та оглянув діяльність Благодійного фонду.

 

3 березня молодь Тернопільсько-Зборівської архиєпархії УГКЦ на знак солідарності спільно молилася вервицю в Архикатедральному соборі Тернополя. Комісія у справах молоді задіяла місцевий канал TV-4, який проводив пряму трансляцію молитовного дійства. Захід присвячений 15-ій річниці від дня заснування комісії у справах молоді.

 

До вашої уваги:
Слово Архиєпископа і Митрополита Львівського на Сиропусну неділю
Архипастирське послання особовому складу силових структур України на Великий піст
Правила посту в Українській Греко-Католицькій Церкві
Звернення Бюро УГКЦ з питань екології з приводу великопосної ініціативи «Екологічне навернення для порятунку створіння»
Послання Патріарха Йосифа (Сліпого) на Великий піст

 

Анонси:
 

У період Великого посту Церква закликає молитись за ненароджених дітей, убитих у лоні матері. Згідно з постановою 46-ї сесії Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ від 14 вересня 2009 р., друга субота у Великому пості є Днем пам’яті про абортованих немовлят.Цього року молитва за дітей відбудеться 10 березня.

Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою зініціювали зустріч студентів і викладачів університету та громадськості Львова з послідовником і однодумцем Патріарха Йосифа Сліпого  Блаженнішим Любомиром Гузаром. Зустріч відбудеться 13 березня 2012 року .

Патріарша комісія УГКЦ з питань євангелізації запрошує взяти участь у Школі духовності, яка відбуватиметься в Унівському монастирі монахів студитів, що на Львівщині.

 

 

4 березня Блаженніший Святослав зустрівся із молоддю Тернополя.