//

Тижневий огляд: переслідування християн (26.02 - 03.03)

27 лютого з’явилося повідомлення про те, що у «Попільну середу", 22 лютого, коли за Григоріанським календарем розпочався Великий піст, невідомі вандали за допомогою розпилювача нанесли сатаністські символи і гасла на стіни католицької церкви св. Анни в каліфорнійському Окленді.


28 лютого повідомляється, що Архиєпископ Ігнатій Айау Каігама так прокоментував останній терористичний акт, спрямований проти християн в м. Джос: "Після періоду спокою і миру бомби повернулися до нас. Ми були занадто оптимістичними".


Комуністична влада в провінції Саваннакхет, яка розташована в південно-центральній частині Лаосу, за останні тижні конфіскувала три церкви.


Мусульманські фундаменталісти у Лахорі звинуватили ще одну християнку у «богохульстві». Ситуація подібна до тієї, в якій два роки тому опинилась Асія Бібі.


Міжнародне товариство Допомога Церкві у потребі (Kirche in Not) видало книжечку із розважаннями стацій Хресної Дороги в наміренні переслідуваних християн під назвою «Як багато моїх переслідувачів».


Шкільний учитель, який перейшов з ісламу в християнство, отримав "м'який вирок" – він повинен провести у в'язниці три роки. Суд в Керманшахе, який прийняв таке рішення, вважає, що своєю релігійною пропагандою вчитель загрожував національній безпеці країни.


За даними 29 лютого читаємо, що християн піддають утискам для того, щоб «провчити» весь китайський народ. У Внутрішній Монголії розгортається жорстока кампанія проти підпільної Церкви внаслідок зміни влади в цьому автономному регіоні на півночі Китаю.


Агенція Fides ще раз нагадала про вбитих протягом 2011 року співробітників Католицької Церкви. За даними агенції у 2011 році загинуло загалом 26 осіб.


Невідомі озброєні особи вночі, 26 лютого близько 2:00, напали на православну церкву Воскресіння Христового у столиці Кот-д'Івуару, Абіджан.


Греко-католицький Архиєпископ Бейрута Кирило Салім Бустрос, виступаючи на конференції "Арабська весна на шляху до нового національного договору", що відбувається у Римі, зазначив, що жодна релігія не може претендувати на право нав'язувати свої закони представникам інших віросповідань.


1 березня з’явилося кілька повідомлень, зокрема про те, що у Пакистані озброєний натовп напав на лікарню Милосердного Самаритянина в Карачі. Нападники, з ціллю отримати  викуп, хотіли захопити корейських працівників шпиталю.


Трьох американських місіонерів поранено на півночі Бангладешу внаслідок нападу натовпу мусульман.  Їх підозрювали в наверненні визнавців ісламу на християнство.


Суд, розташованої на півдні Єгипту провінції Ассу, засудив до шести років позбавлення волі представника коптської спільноти Макраме Діабі. Учитель-християнин був визнаний винним у "богохульстві".


Згідно з інформацією за 2 березня читаємо, що у видавництві агентства idea видали книжку «Християни-мученики 2011», де розповідається про всіх християн у світі, яких торік дискримінували, переслідували і вбивали.


В одному з мусульманських сіл Бангладешу сім'ю колишніх мусульман, які прийняли християнство, змушують повернутися в іслам, погрожуючи вигнанням.


3 березня повідомляється, що пастирське служіння молодого священика у В'єтнамі без дозволу місцевої влади 23 лютого в єпархії Кон Тум, в центральній частині країни, закінчилось жорстоким побиттям.


Християни Пакистану надіслали до Бенедикта ХVI лист з проханням, щоб Папа дав згоду розпочати беатифікаційний процес колишнього міністра у справах меншин Шахбаза Бхатті, який загинув 2011 року.


Вірні в усьому світі несуть важкий тягар переслідування, відмови у релігійній свободі та утисків. Від 2001 року насильство над християнами зросло на 309%.