//

У Казахстані відбулося засідання центрально-азіатських єпископів

У Казахстані, у Караганді, закінчилася зустріч єпископів Центральної Азії. Вони говорили про церковні проблеми, що є в цій частині світу, а також про плоди свідчення віри, які дають там місцеві католики. Зустріч розпочалася 28 лютого великопосними реколекціями.


Реколекції провів єпископ Йосиф Верт з Новосибірська, що народився в Караганді. Він покликався до великих діячів Католицької Церкви в Казахстані: бл.Олексія Зарицького, слуг Божих єпископа Олександра Хіри і о. Владислава Буковінскі та о. Альбіноса Думблаускаса.

 

Після закінчення реколекцій, ординарії, зібрані на Конференції єпископів, поділилися новинами з життя  католицьких спільнот регіону.

 

З ординаріями зустрівся  Апостольський Нунцій Архиєпископ Мігель Маурі Буендіа. Симпозіум, присвячений 10 –ій річниці смерті о. Бернардо Антоніні (1932-2002), відбувався в час засідання і був нагодою відновити свою подяку священикові з Італії, радісне служіння якого принесло католикам Росії та Казахстану велику надію.

 

Недільна Літургія в старому соборі в Караганді (вже очікують посвячення нового собору) стала кульмінацією зустрічі. Вона також була подякою за ласку євангелізації в Казахстані, Киргизстані, Узбекистані, Таджикистані та Туркменістані.

 

За матеріалами: Radio Watykańskie