//

Молитва з Митрополитом у Львівській Духовній Семінарії

В переддень завершення свого перебування в Львівській Духовній Семінарії Святого Духа 2 березня, Високопреосвященний Ігор, Архиєпископ і Митрополит Львівський очолив у семінарійному храмі Літургію Передшеосвячених дарів.

 

Перший тиждень Великого Посту видався для семінарійної спільноти знаменним. Весь цей час спільнота мала можливість не лише молитися, але й щодня бути поруч зі своїм Митрополитом, оскільки владика Ігор впродовж цього тижня проживав у Семінарії.

 

Його Високопреосвященство був присутній на усіх молитвах, мав планові зустрічі із семінаристами шостого і п’ятого курсів, а також, у своїй кімнаті, приймав усіх семінаристів з інших курсів, які виявили бажання з ним поспілкуватися.

 

Лейтмотивом перебування Митрополита в Семінарії став випадок з життя Блаженного Папи Івана Павла II, який стався з папою, коли той був ще єпископом Кракова. Цей випадок Митрополит розповів спільноті: «Коли єпископ Кароль Войтила приїхав на візитацію у одне з міст, його віршами вітав маленький хлопчик. Спочатку він почав говорити дуже голосно, відтак все тихіше і тихіше, а вкінці перейшов на шепіт. Майбутній Папа попросив: «Говори голосніше», хлопчик відповів: «Хочеш чути – нахили вухо». «В цей тиждень я нахилив своє вухо до вас, аби вас почути», – сказав кир Ігор семінаристам.

 

Вельми відрадно відчувати близькість нашого єрарха  до нас, як майбутніх священиків. Щиро дякуємо Митрополиту Ігорю за його перебування в Семінарії, і сподіваємося, що такий тривалий його візит в ЛДС буде не останнім.


Володимир Мамчин
Медіа-Центр ЛДС / www.ugcc.lviv.ua