//

У Страсбурзі єпископи і політики спільно помоляться за Європу

Рада єпископських конференцій Європи спільно з постійною місією Святого Престолу при Раді Європи організовує зустріч глав єпископатів країн південного сходу Старого континенту. Захід пройде 5-8 березня в Страсбурзі.

 

Як повідомляє Радіо Ватикану, в зустрічі приймуть участь єрархи з Албанії, Болгарії, Боснії і Герцеговини, Кіпру, Греції, Молдавії, Румунії, Туреччини, а також Міжнародної єпископської конференції імені свв. Кирила і Методія, яка об'єднує єпископів Сербії, Чорногорії, Косово та Македонії.

 

Єрархи зустрінуться з членами Ради Європи і разом з ними обговорять широкий спектр актуальних питань. Зокрема тему релігійної свободи, проблеми, пов'язані з присутністю християнських символів у громадській сфері, питання дискримінації на релігійному грунті, права меншин і релігійної сфери міжкультурного діалогу. Крім того, єпископи і політики роздумають над проблемами сім'ї, прав дітей, відповідальності батьків, проблеми в галузі біоетики та захисту життя.

 

7 березня в Страсбурзькому катедральному соборі єпископи відправлять св. Літургію, під час якої помоляться за Європу. У ній приймуть участь також співпрацівники Ради Європи та різних європейських інститутів: євродепутати, посли, судді, а також співпрацівники різних церковних установ.