//

Від 2001 року переслідування християн зросло на 309%

Вірні в усьому світі несуть важкий тягар переслідування, відмови у релігійній свободі та утисків. Від 2001 року насильство над християнами зросло на 309%. Про це розповів у інтерв’ю для ватиканської газети L’Osservatore Romano Архиєпископ Сільвано Томазі, постійний спостерігач Апостольської Столиці при ООН в Женеві.


Для більше двох мільярдів людей релігійна свобода є лише мрією, а християни є тією групою, яку переслідують найбільше. Про це Архиєпископ Томазі говорив в ООН на засіданні Ради у справах прав людини.  Він зазначив, що сьогодні близько 2.200.000.000 вірних терплять релігійні репресії; більше того, кількість терористичних атак на християн в Африці, на Близькому Сході і Азії від 2003 до 2010 року зросла на 309%. В той же ж час, на Заході панує культура, яка схильна до того, щоб все більше і більше маргіналізувати християн, повідомляє портал Vatican Insider.


Третині населення Землі відмовляють у праві на свободу релігії і вони не можуть практикувати свою віру,– про це говорять дані опублікованого звіту, який представив центр досліджень «Pew» у Вашингтоні.


«У ЗМІ основна увага приділяється висвітленню таких випадків по відношенню до християнських чи інших меншин у країнах, що розвиваються. Причиною цього є те, що це насильство там є очевидним, воно драматичне і створює сенсацію»,– зазначив він. – «Але проблема полягає в тому, що це явище не обмежується країнами, що розвиваються; навіть у західних країнах, у великих багатих країнах, існує тенденція до приватизації релігії, культурне відкинення і певна ворожість до віри».