//

У Ватикані говорили про лікування безпліддя NaPro-технологією

У Ватикані відбулася трьохденна конференція, організована Папською академією за життя, на якій група медиків і представників Церкви говорили про діагностику та лікування безплідності.


На конференції був також присутній др. Томас Хілджерс, акушер-гінеколог, член Академії з 1994 року та головний ініціатор Природних продуктивних технологій (Natural Procreative Technology). NaPro-технологія вчить жінок як відслідковувати ознаки своєї плідності.


«На відміну від інших методів, які переважно є супресивними та деструктивними, NaPro-технологія співпрацює з жіночим менструальним циклом та циклом плідності»,– розповідає др. Хілджерс.


Католицька Церква вже раніше висловила своє несхвалення заплідненню методом In Vitro, яке папа назвав «зарозумілим і таким, що заміняє місце творця». Католицькі богослови також неодноразово нагадували, що діти не є чимось, що слід «виробляти».


Др. Хілджерс зазначив, що в порівнянні до результатів NaPro-технології, метод In Vitro не є дуже ефективним: «Розглядаючи корінні причини і проводячи ефективне лікування, наші показники є в 2-3 рази вищими. А окрім запліднення, додатковою перевагою є те, що встановлюється діагноз хвороби і проводиться ефективне лікування». 


Учасники конференції дійшли до висновку, що близько 20% усіх жінок мають певні гормональні порушення, тому важко виробити єдину концепцію підходу до діагностування та лікування. Однак вони поставили собі за мету віднайти нештучну альтернативу, яка гарантуватиме максимальну безпеку для матері і дитини.

 


За матеріалами Romereports.com