//

Американці збираються на мітинг, щоб захистити релігійну свободу в країні

23 березня католики США і інші громадяни цієї країни, яким не байдужа релігійна свобода, вийдуть на мітинг біля федеральних будинків, щоб вимагати укинення запланованого адміністрацією президента Обами законодавства щодо страхування медичних послуг працівників.


«Метою цієї акції є спільно виступити за релігійну свободу і зупинити запровадження законодавства Обами»,– розповів Ерік Шнайдер, один із організаторів акції, в інтерв’ю для CNA.


Заплановано, що учасники мирного протесту висловлюватимуть свою позицію навпроти будинків уряду у всіх штатах від Орегону до Мен. «Ми заохочуємо людей запрошувати на мітинг місцевих релігійних лідерів: не лише католиків, але й протестантів, євреїв і навіть мусульман, щоб вони виступили з промовою перед учасниками»,– розповідають організатори.


Пан Шнайдер наголосив, що протистояння законодавству щодо покриття страхових послуг на контрацепцію «не є лише справою католиків. Це прямий напад на гарантоване конституцією право, відповідно до якого релігійні організації самі визначають свою місію і ціль».


Організатори обрали дату 23 березня тому, що воно припадає на п’ятницю, найближчу до дня, коли Римо-Католицька Церква святкує урочистість Благовіщення Пресвятої Богородиці.


Детальніше на цю тему читайте тут.