//

Філіппінські єпископи пропонують в Піст обмежити користування Інтернетом та мобільними телефонами

Під час Великого Посту молоді філіппінські християни повинні обмежити себе в користуванні Інтернетом, мобілками та короткими текстовими повідомленнями (SMS), а не просто утримуватися від споживання м’яса у п’ятницю. Такою є пропозиція Преосвященнішого Жоеля Байлона, Президента Комісії в справах молоді Єпископської Конференції Філіппін.

 

Дещо провокаційна пропозиція зродилася в країні, де молодь дуже прив’язана та захоплена новітніми технологіями, майже на рівні залежності. Масове використання мобільних телефонів, коротких текстових повідомлень, Інтернету, соціальних мереж та блогів стало інтегральною частиною молодіжної культури на Філіппінах, а нові засоби комунікації відіграють дедалі більшу роль в політиці, культурі та релігійному житті, – читаємо в супровідному коментарі.

 

«Чому б не зменшити кількість повідомлень з мобільних телефонів? У наш час властива форма посту може стосуватися повідомлень, часу користування Інтернетом, алкоголю та тютюну», – ділиться своїми думками про піст єпископ Байлон в спеціальному посланні, закликаючи також до стриманості від окремих бажань, пожертвувати час, який використовується для шукання приємностей, на практики, які «прикрашають душу людини».

 

Згідно зі статистикою, станом на 2009 рік на Філіппінах нараховувалося понад 72 мільйони абонентів мобільного зв’язку, що становить 80% населення, які щодня надсилали приблизно 1,4 мільярда коротких текстових повідомлень. Через те країну названо «світовою столицею SMS».

 

Нові технології використовуються також і для євангелізації. Існують спеціальні служби, підтримувані Комісією Єпископату в справі суспільних комунікацій, які надсилають шляхом коротких текстових повідомлень думки для медитації, молитви та уривки зі Святого Письма.

 

Джерело: Радіо Ватикан