//

У Ватикані стартує щорічний футбольний турнір

Цими вихідними у Ватикані стартує щорічний футбольний турнір. Цьогорічний «Кубок кліриків» розпочнеться матч-реваншом минулорічного фіналу.


У змаганні беруть участь священики та семінаристи з різних куточків світу. Цього року їх приїхало 351 особа із 71 країни, однак більшість є представниками Папських колегіумів Риму.


Як зазначив глава Кубку, монс. Клаудіо Паганіні, «у грі, як і у вірі, неможливе стає можливим».  Кубок має стати нагодою показати світові як віра примножує радість. Цьогорічний турнір почнеться матч-реваншем минулорічних фіналістів: Папським григоріанським університетом та Папським Університетом Св. Томи Аквінського.


Як повідомляє агенція ANSA, загалом команди поділені на чотири групи по чотири команди. Дві найкращі команди з кожної групи вийдуть у плей-офф. Фінал змагань запланований на 12 травня.


«Кубок кліриків є чудовою нагодою привернути загальну увагу до незвичного явища спорту на парафіях і до того, яким чином Церква докладається до розвитку виховання через спорт»,– зазначив монс. Паганіні.