//

«Мій брат – Папа» – нова книга Георга Ратцінгера

Брат Папи Бенедикта XVI, монсеньйор Георг Ратцінгер, видав друком свої спогади-мемуари про відносини із теперішнім наступником Св. Петра впродовж восьми десятиліть.


Книжка «Мій брат – Папа», видана видавництвом «Ignatius Press», побачила світ 1 березня. У ній монс. Ратцінгер розповідає про життя з його братом Йозефом. Монс. Георгу допомагав писати книгу журналіст і історик Міхаель Хесеманн.


Як інформує CNA, монс. Георг пише про те, що його брату легко давалось душпастирське служіння. «Він мав дар представляти навіть найскладніші речі простими словами так, що вони ставали зрозумілими навіть для дітей і водночас зацікавлювали студентів»,– пише брат Папи.


«Кожного ранку він годину сповідав, а в суботу навіть чотири години. Кілька разів на тиждень він велосипедом їздив у різні куточки Мюнхена, щоб відправити похорон, уділити Таїнство Хрещення чи Шлюбу. Окрім того, він був відповідальним за працю з молоддю на парафії»,– додає він.


Монс. Ратцінгер розповідає, що його братові було важко покинути цю діяльність і присвятити себе науковій праці, будучи професором семінарії у Фрайзингу. Але його академічна кар’єра «зовсім не змінила його як людину… Я б одразу помітив, якби він якось змінився»,– зазначає монс. Георг.


Як зазначив у коментарі для «Ignatius Press» Міхаель Хесеманн, Георг Ратцінгер у своїй книжці «пропонує читачеві ХХІ-го століття заглянути у загублений світ, який продовжує жити у спогадах та серцях визначного музиканта і визначного теолога. Сцени, зображені монс. Ратцінгером також проливають нові промені світла на досвід, який формував спосіб мислення Бенедикта XVI про реформи у Церкві та майбутнє Європи».