//

Про першу жінку у Ватикані і багато іншого в новій книжці

Ватиканський кореспондент Альдо Марія Валлі видав нову книгу під назвою «Маленький світ Ватикану: щоденне життя в папському місті», в якій представив оригінальні і цікаві аспекти життя в Апостольській Столиці.


Першою жінкою, яку взяли на роботу у Ватикані, була єврейка Герміна Шпайєр. Відповідальною за фотоархів Ватиканських Музеїв її зробив Пій ХІ у 1934 році. Папа Пій ХІ, до речі, привіз першу жінку до Ватикану – коли його обрали папою, він привіз зі собою свою домогосподарку Теодолінду Банфі. «Але домогосподарка – то одна річ, а професіонал на офіційній посаді – цілком інша справа»,– пише у книжці пан Валлі.


Історія першої жінки, що працювала у Ватикані і була похована на Ватиканському цвинтарі, є лише однією з багатьох цікавих історій та фактів, викладених у творі Альдо Марія Валлі. Пан Валлі є кореспондентом ватиканського телебачення і успішним письменником. «Маленький світ Ватикану» намагається дати відповіді на питання, які завжди цікавили людей: про життя, діяльність, звичаї, традиції та таємниці Папи і його оточення.


Валлі бере читача за руку і веде до ватиканського банкомату, який «відповідає» латинською, в папський гараж, у ватиканську аптеку і супермаркет. Автор також проникає до папської літньої резиденції у Кастель Гандольфо і відвідує Ватиканську обсерваторію.


Як повідомляє Vatican Insider, книжку «Piccolo mondo vaticano - La vita quotidiana nella città del Papa» обсягом 198 сторінок видало видавництво Laterza. Її вартість становить 16 євро.