//

Політкоректність - небезпечне божевілля

Популярний американський проповідник Франклін Грем (син ще відомішого в протестантському світі Біллі Грема) виступив з проповіддю, спрямованою проти ідеології «політичної коректності». Він, зокрема, сказав:

«Одна з найбільш зловісних і страшних небезпек для нашого суспільства сьогодні ховається в двох смертоносних буквах – PC (a political correctness).


Я говорю про політкоректність – повальне і божевільне прагнення не ображати нікого (окрім, зрозуміло, християн). Воно заразило наші школи, уряд, університети та бізнес, не залишивши місця для моральних абсолютів і владної істини Писання. Замість цього політкоректність вимагає терпіти що завгодно, лише б це потурало безбожним цінностям плюралізму. Віруючих відтісняють на узбіччя життя і навіть переслідують.

 

Дозвольте мені навести декілька прикладів.

 

Компанія «Alaska Airlines» 30 років подавала на підносах разом з їжею картки, на яких були вірш чи два із Псалтиря. Я добре знаю цю компанію, вони допомогли тисячам пасажирів, нагадавши їм про обітниці Божі. Нещодавно вони оголосили, що більше так робити не будуть. У чому справа? – Хтось поскаржився, що відчув себе ображеним, і от – простого прояву підбадьорюючої віри більше не буде.

 

Усього кілька тижнів тому мій друг, генерал-лейтенант Вільям Джеррі Бойкін, був змушений відмовитися від урочистої промови в академії Вест-Пойнт, де навчається мій син Едвард. Бойкін – герой Америки, колишній командир загону «Дельта» (знаменитого підрозділу спецназу, багатьом відомий з бойовика з Чаком Норрісом, – Regions.Ru). Він керував багатьма секретними операціями, воював у В'єтнамі, Сомалі, Іраку та Афганістані, був тяжко поранений в бою. Але коли деякі політкоректні особи довідалися, що має виступити Бойкін, вони підняли галас в пресі, щоб цього не допустити, звинувачуючи його в критиці радикального ісламу, чиї бойовики вбили тисячі невинних американців на американській землі. Один з телеведучих сказав: цькування Бойкіна показало, що «політкоректність стала небезпечним безумством».

 

Я чудово розумію з чим він зіткнувся. Ті ж люди труїли і мене 2010-го, змусивши армію відмінити запрошення, яке вони мені зробили, щоб виступити в Пентагоні з нагоди Національного дня молитви, бо дев'ять років до цього я сказав, що радикальний іслам – зло і мерзенність, – тобто чисту правду. Офіційні пояснення з приводу скасування запрошення просто вважалися політкоректністю: «Його минулі висловлювання не узгоджуються з мультирелігійним значенням та інклюзивністю даної події» («inclusiveness», від include «включати в себе» – термін з політкоректної новомови, не перекладається на мови, не порушені цієї ідеологією; приблизний зміст – «будь-хто, незалежно від чого б це не було, повинен почуватися «своїм», – Regions.Ru).

 

Відчуваєте пересмикування? Де «будь-хто, незалежно від чого б це не було, повинен почуватися «своїм» – той, хто твердо каже правду, виявляється чужим (гра слів: inclusiveness now means excluding,«включати значить виключати», – Regions.Ru). І таке відбувається по всій країні. Намагаючись нікого не образити, наші політики, наші радники і вожді більше нічого не захищають. Основи нашої юдео-християнської моралі виявилися беззахисними.

 

Слово Боже зараз – образа. Біблія каже, що Ісус і Його Хресна перемога над гріхом – «камінь спотикання, і скеля спокуси» (1 Петр. 2:8) Політкорректори ненавидять Ім'я Христове. Вони зневажають Біблію. Вони не хочуть, щоб їм нагадували, що вони грішні та потребують Спасителя. Вони не приймають Істини, але саме Істина може зробити людей вільними.

 

Я не є політкоректним – ніколи не був і ніколи не буду. Чи був політкоректним апостол Павло? Він провів більше часу в тюрмах, ніж на волі, але казав: «Я не соромлюсь Євангелії, бо воно сила Божа для спасіння кожному, хто вірує».


А Ісус говорив: «Блажен, хто не засумнівається в Мені» (Мт, 11:6).

 

За матеріалами: regions.ru