//

У “Львівській політехніці” відбудеться зустріч з Блаженнішим Любомиром

У ювілейний рік Патріарха Йосифа Сліпого – духовного борця за українську державу, ідейного натхненника і будівничого Української Церкви у світі, вченого, патріота, незламного і вірного сина свого народу – Національний університет “Львівська політехніка”, Міжнародний інститут освіти, культури та зв’язків з діаспорою зініціювали зустріч студентів і викладачів університету та громадськості Львова з послідовником і однодумцем Патріарха Блаженнішим Любомиром Гузаром, яка відбудеться 13 березня 2012 року о 14.30 у Актовому залі головного корпусу Національного університету «Львівська політехніка» (вул. Степана Бандери, 12, II-ий поверх).

 

Світла і велична постать Йосифа Сліпого, 18-літнього в’язня ГУЛАГу слугує прикладом нескоримості людського духу, вірності Ідеї, Чину, Церкві. Такі шляхетні людські цінності Йосиф Сліпий увібрав від своїх великих попередників, зокрема Петра Могили, Андрея Шептицького.

 

Достойним наступником цих славетних постатей став Блаженніший Любомир Гузар – автор багатьох праць, присвячених не лише суто богословським питанням, а й глибоким філософським проблемам, які ставить перед собою кожна мисляча людина. У 2011 році Блаженніший відновив започатковані у минулому сторіччі Андреєм Шептицьким Суспільні Дні, на яких він спілкується з мирянами, насамперед молоддю, щодо моральних засад суспільства, взаємостосунків у суспільстві, пошуку істини, визначення ціннісних орієнтирів у житті. Широкого резонансу набули його останні праці «Бути людиною» (збірник цитат), аудіокниги «Дорога до себе», «Суспільство і бізнес».


Вхід вільний

У рамках зустрічі:

Слово Блаженнішого Любомира Гузара (15 хв.).

Розмова з Блаженнішим у формі питань і відповідей (60 хв.).

Виконання музичних творів на духовну тематику народним чоловічим хором«Орфей» Народного дому «Просвіта» Львівської політехніки.
За додатковою інформацією просимо звертатися до Наталії Гумницької
за тел. 258-01-51, 097 581 10 31 чи на e-mail: press@miok.lviv.ua

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua