//

Чування-квест "Кубік-рубік": друга грань

24 лютого у Львові відбулися другі чування-квест «Кубік-рубік». Цього разу молодь гостинно зустрів храм Святого Климентія Папи, а Зеновій Боровець допомагав зрозуміти Таїнство Миропомазання та окремі аспекти Святої Літургії.

 

Кубік-рубік схожий на наше життя - має багато граней, які для того, щоб скласти, потрібно відкривати, досліджувати. Цей процес не виключає зусиль. "На цих чуваннях ми будемо пробувати усі разом ці грані для себе відкривати. Можливо, хтось відкриє для себе щось нове", - поділилася Оля, розпочинаючи квест. Цікаві приклади та жвава розповідь п. Зеновія глибоко запала у серця учасників вечірніх чувань. Багато думок нотувалися, комусь пощастило приватно поспілкуватись з доповідачем, а Юрій, член МХС «Знамення» м. Тернопіль запросив п. Зеновія виступити перед своєю спільнотою.

 

Божественну Літургію служив незмінний учасник чувань – о. Олег Федоренко, СДБ, капелан Львівського національного університету імені Івана Франка.

 

На зустрічі молився та розважав разом з молоддю о. Тарас Милян, голова Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії.

 

Розпочались чування із знайомства - з мовчазного хаотичного руху в колі, далі були глибокі погляди в очі, які говорили так багато... усмішка... Завдяки іграм присутні дізналися багато цікавих подробиць про досі незнайомих осіб, розповідали, з яким героєм мультфільму у них асоціюється той чи інший учасник чувань... 

 

Історію храму Святого Климентія Папи розповів о. Павло Цвьок:

 

"Престіл нашого храму є кам’яний. Цей камінь привезено із каменоломні, у якій був ув’язнений Климентій Папа. З того каміння був зроблений престіл і проскомидійник. Якщо добре приглянутися, то цей хрест – це хрест-якір, символ того, що був повішаний на шиї Папи перед тим, як його втопили" - сказав сотрудник цього храму о. Павло.

 

Чування не завершились... Спільнота однодумців небайдужих до Господа, до розуміння Божого Слова продовжує формуватися. Кожен учасник написав ті побажання, звички і гріхи, здійснити чи позбутися яких буде намагатися під час Великого посту, а за реалізацію цих намірень молитиметься хтось інший з учасників чувань.


Для прес-служби Львівської Архиєпархії
повідомила: Марія Кохановська
Фото,аудіо: dyvensvit.org

 

Довідка:

Протягом року у львівських храмах відбудеться сім чувань, кожне з яких буде присвячено Святим Таїнствам. Квести відбуватимуться в останню п'ятницю місяця. Організовує чування Комісія у справах молоді Львівської архиєпархії УГКЦ та студентське капеланство Львівського національного університету імені Івана Франка.
Ел. скринька: 4uvanja@gmail.com
Фото: Василь Пишкович