//

Нігерійські єпископи застерігають перед провокаціями

"Після періоду спокою і миру бомби повернулися до нас. Ми були занадто оптимістичними ", - так прокоментував 27 лютого Архиєпископ Ігнатій Айау Каігама останній терористичний акт, спрямований проти християн в м.Джос. Його здійснила ісламська секта "Боко Харам". Це не перший акт такого роду з боку даного угрупування. Єпископ наголошує, що на сьогоднішній момент від теракту постраждали 3 людини, але число жертв може зрости.

 

Єрарх прокоментував дії групи християнської молоді, яка після теракту напала на мусульман. "Потрібно перевірити, що насправді сталося, але без сумніву, не можна відповідати насильством на насильство, - сказав Архиєпископ Ігнатій Айау Каігама. - Поведінка таких християн суперечить навчанню Церкви, так як, згідно з офіційною позицією, не потрібно провокувати нікого і піддаватися на провокації самим, тому що результатом цього можуть бути репресії ".

 

Єпископи Нігерії дуже стурбовані атмосферою напруженості, страху і гніву, які панують в суспільстві, насамперед у результаті нападів "Боко Харам". Очікується, що Конференція Єпископів опублікує відповідний документ з цієї проблеми.

 

За матеріалами radiovaticana.org