//

Іспанія: день солідарності з іммігрантами з країн Латинської Америки

 Тема нової євангелізації знаходиться в центрі "Іспано-американсько дня", який відзначатиметься в єпархіях Іспанії 4 березня. З цієї нагоди кардинал Марк Уелле, голова Папської Комісії у справах Латинської Америки, надіслав спеціальне послання, в якому зазначив, що "сьогодні Церква і в Іспанії, і в Америці стоїть перед подібними викликами", які полягають в загрозах стародавньої католицької традиції. Серед цих загроз єрарх назвав секуляризацію, ворожість до Церкви і її послання, а також "гедонізм і релятивізм споживацького суспільства".

"Передавання віри стало терміновим завданням. Не достатньо просто нагадувати про християнське коріння, необхідно зробити більш актуальною і живою католицьку традицію, через її  глибоке впровадження в серця людей, життя сімей і культури народів. Таким чином, може засвітитись краса правди, обіцянка щастя і новизна кращого людського життя ", - зазначив кардинал Уелле.

 

Єрарх нагадав, що близько 80% латиноамериканців хрещені в католицтво, і сьогодні для них Церква продовжує бути установою, якій вони найбільше довіряють. "Це плід першої євангелізації, глибокої інкультурації віри в життя цих народів, а також впровадження християнства, яке тривало протягом століть", - сказав єрарх.

 

Кардинал Уелле звернувся із закликом до іспанської католицької громади, відкритись на проблеми сімей та іммігрантів з країн Латинської Америки, допомагати священикам з цього регіону і пам'ятати про святість і єдність Церкви, які панували під час Всесвітніх Днів Молоді в Мадриді.

 

За матеріалами radiovaticana.org