//

Конкуренти у захисті християн

Християнам у Великобританії стає важче жити згідно своєї віри, - зазначають депутати Джим Доббін з Лейбористської партії і Гарі Стрітер з Консервативної партії. В газеті  «The Telegraph» вони закликають змінити ставлення до послідовників Христа.


Політики закликають уряд провести необхідні реформи в галузі захисту прав вірних.


На думку політиків, Великобританія повинна виробити «конструктивний спосіб» зупинки процесу маргіналізації християн в суспільстві для того, щоб уникнути культурної «війни в американському стилі». Посилаючись на результати доповіді «Очищення землі», - представленої міжпартійною парламентською групою - Доббін і Стрітер зазначили, що християнам щораз важче справитись з перешкодами, які унеможливлюють функціонування згідно їхньої віри.


Доповідь, в якій досліджено 32 випадки суперечливих рішень судів, підтверджує, що в країні більше поважаються права гомосексуалістів, ніж вірних, а судді, політики і чиновники показують незнання релігії, що призводить до несправедливих вироків і правил. Виявляється, що християни через свою віру все частіше потрапляють в конфлікт з законом та роботодавцями.


Аналіз останніх заголовків газет вказує на серйозну проблему. Все частіше говориться про заборону молитов у громадських місцях, закриття католицьких агентств по усиновленню, покарання працівників за розмову про віру чи розміщення хреста на панелі автомобіля, християнам заборонено заохочувати до участі в молитвах за зцілення.

«Для декого всі ці випадки є доказом скоординованої атаки на юдео-християнську релігію. Ми так не думаємо. Християни у Великобританії не переслідувані. Говорити так означає применшувати страждання християн у світі, котрі зустрічають репресії, в'язницю і смерть»,– пишуть політики, підкреслюючи, що частота і характер дискримінації британських християн повинна «непокоїти».


На думку членів Палати громад, у суспільному просторі є все менше місця для вираження і прояву християнської віри.  Вони закликають до освіти, яка допоможе людям усвідомили роль віри у суспільному житті.


«Для християн Євангеліє завжди було доброю новиною для суспільства»,– зазначають політики і пояснюють, що прокладення місця для релігії у суспільному житті є способом співіснування груп в суспільстві, методом, заснованим на «повазі, свободі совісті та здоровому глузді".


За матеріалами wiara.pl