//

Проект конкордату між Ватиканом і Білоруссю передано на розгляд МЗС Білорусі

Апостольський нунцій в Білорусі Архиєпископ Клаудіо Гуджеротті в інтерв'ю телеканалу «РТР – Білорусь» нагадав слова Папи: «якщо Католицька Церква має дипломатичну місію, то для того, щоб допомогти різним народам вести взаємний діалог».


Єрарх підкреслив, що «хотів би докласти сил, щоб дійсно допомогти налагодити цей діалог між Білоруссю та іншими народами світу».

 

Про майбутній конкордат між Ватиканом і Білоруссю Архиєпископ сказав, що його мета полягає в тому, щоб налагодити діалог і співпрацю між Церквою і державою. «Це не означає, що Церква повинна отримати будь-які привілеї від держави, але щоб ці відносини стали простішими».

 

Єрарх підтвердив, що передав до Міністерства закордонних справ Білорусі проект конкордату і зараз очікує відповідної реакції.

 

Крім того, говорячи про політику санкцій щодо Білорусі, Архиєпископ Гуджеротті зазначив, що принципом Церкви є діалог, і «якщо це можливо, то ніхто не повинен ставити таких бар'єрів, які б по-справжньому були перешкодою». «Якщо ми дійсно хочемо, щоб Європа мала майбутнє, ми повинні зрозуміти, що Європа повинна вести діалог», – підкреслив дипломат.

 

За матеріалами radiovaticana.org