//

Кардинал Долан: напади уряду США на релігійну свободу можуть бути лише початком

Заплановане адміністрацією президента США законодавство стосовно контрацепції може бути лише початком історичного нападу на релігійну свободу,– попереджає своїх братів-єпископів кардинал Тімоті Долан у листі від 22 лютого.


«Якщо уряд може, наприклад, сказати католикам, що вони не можуть займатися страховим бізнесом, не порушуючи свої релігійні переконання, то чого можна ще чекати?»,– запитує кардинал у зверненні, співавтором якого виступив єпископ Вільям Лорі, глава комісії єпископату у справах релігійної свободи.


Кардинал Долан ще раз наголосив на тому, що заплановане законодавство порушує конституційні права і руйнує ту основу релігійної свободи, на якій була заснована країна, повідомляє CNA.


Глава єпископату США подякував єпископам за їх «дивовижне свідчення єдності у вірі та сили переконання впродовж останнього місяця». Слід зазначити, що реформу служби здоров’я засудили 180 католицьких єпископів США латинського та східного обрядів, а також 53 православних єпископів і тисячі інших релігійних лідерів.


«Ми добились того, щоб наш голос почули і не відступимо поки не буде відновлено релігійну свободу»,– зазначено у зверненні.


На завершення автори звернення закликали єпископів поширити копії листа серед вірних єпархій.


«Понад усе у цій важливій боротьбі ми надіємося на допомогу Господа… Продовжуймо молитись за швидке і повне вирішення цієї ситуації та усунення будь-яких загроз для релігійної свободи і віросповідання у нашій країні»,– написав кардинал Тімоті Долан.


Детальніше на цю тему читайте тут.