//

40 днів за життя

Молитовна акція під такою назвою розпочалася у світі в день Попільної Середи. Цього разу організований початок акції охопив 238 населених пункти різних країн – США (де цей рух започатковано), Канади, Австралії, Англії, Північної Ірландії, Данії. Організатори запрошують усіх людей доброї волі долучатися до молитов учасників акції «40 днів за життя»: упродовж Великого Посту молитися за порятунок дітей, яким загрожує аборт.

 

Діяльність захисників життя в рамках цієї кампанії полягає в тому, що вони збираються на прилюдні молитви біля абортаріїв або клінік, де серед іншого також роблять «запобігання вагітності». Пролайфісти моляться на Розарії, часто із запаленими свічками в руках, і пробують надавати допомогу – порозмовляти, порадити, підтримати, втішити, відговорити – жінкам, які йдуть на аборт. Один із координаторів, Шон Карні, каже, що акція «40 днів за життя» дістала велику підтримку: про неї показали програму на телеканалі CatholicEWTN. До слова, передачі цього каналу віднедавна стали доступними також і українцям.

 

Кармен Пейт, член ради кампанії «40 днів за життя», відзначила, що «найпоширеніша причина смерті в Америці – безглузде принесення в жертву наших дітей через аборти». На її думку, такі акції – чудовий спосіб не тільки привернути увагу громадськості до проблеми абортів, не тільки можливість захистити дітей і матерів молитвою, а й чудова нагода для багатьох віруючих замислитися над власною вірою. «Хоч би як ми переконували себе, що ця проблема не пов’язана з абортами, але статистика каже: 43% жінок, які йдуть на аборт, називають себе протестантками, 27% – католичками. На чотирьох жінок, які досягли 45-річного віку, припадає одна, яка зробила принаймні один аборт. Чому ж ми не чуємо голосу правди?»

 

Весняна кампанія «40 днів за життя» за даними, які є в організаторів, урятувала від аборту понад 2,5 тис. дітей. «Точна кількість, відома на сьогодні, – 2536 дітей. Ми знаємо про дуже багатьох двійнят і як мінімум про одну трійню», – каже організатор акції Девід Берейт.

 

Хто не бере участі в молитвах біля абортаріїв, той може молитися в намірі самих учасників. Америка – країна доведеної до логічного абсурду толерантності, і захисникам життя трапляється потрапити під погрозу арешту за їхній «вплив на вільну волю громадян» – тобто за спроби відвернути жінок від рішення убити своє дитя.

 

Джерело: CREDO