//

Польських священиків виганяють з Білорусі

Деякі польські священики повинні покинути Білорусь. Офіційною причиною є те, що вони не спілкуються офіційними мовами: білоруською та російською.

 

– Мене дивує інформація, що польські священики не хочуть говорити білоруською, – розповів "Rzeczpospolitej" білоруський аналітик і релігієзнавець Владимир Мацкевич. Він додав, що особисто знайомий з цими священиками, які вчилися білоруської мови в семінаріях в Польщі. До того ж в католицькому середовищі в Білорусі не існує проблем з небажанням використовувати білоруську мову. На його думку, звинувачення на адресу польських священиків треба розглядати більше в контексті антипольської кампанії в ЗМІ, яку розпочав уряд Білорусі. Контекстом цього є недавній випадок, коли польських депутатів, які хотіли зустрітися з представниками місцевої польської організації, не впустили в Білорусь.

 

Варто додати, що про цілковите усунення польських священиків з Білорусі ще п'ять років тому говорив віце-президент Білорусі Олександр Kaсінец.

 

Примітка редакції wiara.pl: не віриться, що польські священики не говорять офіційними мовами Республіки Білорусь. Але навіть якщо б так було, то чому це б мало перешкоджати місцевому урядові, який за користування  автострадою, що перетинає Білорусь , дозволяє платити в іноземній валюті: доларах, євро і російських рублях, але не хоче приймати оплати в білоруських рублях (так, принаймні, було торік).

 

За матеріалами: wiara.pl