//

Голова Патріаршої комісії у справах молоді УГКЦ зустрівся з молоддю Тернополя

Спільне засідання о. Ростислава Пендюка з представниками молодіжних спільнот Тернополя відбулося 21 лютого в приміщенні комісії у справах молоді Тернопільсько-Зборівської архиєпархії, що по вулиці Федьковича 11. Присутні обговорили стан молодіжного апостоляту в архиєпархії, представили свою діяльність, плани на майбутнє, ділилися досвідом організації молодіжних заходів.

 

“Мета нашого візиту - не стільки щось говорити, ми би дуже хотіли послухати вас, - звертаючись до молодіжних лідерів зазначив голова Патріаршої комісії. Священнослужитель сказав, що планує відвідати усі єпархії УГКЦ та “послухати, які є сподівання та надії молоді щодо Церкви”.

 

За словами о. Ростислава, Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, одним із пріоритетних завдань у стратегії УГКЦ до 2012 року вважає пасторальну працю з молоддю. Виходячи з цього, першочерговим завданням проводу Патріаршої молодіжної комісії є почути запитання, які турбують молодь, та запропонувати їй належні відповіді, духовні орієнтири у новій стратегії Церкви.

 

У рамках візиту голова Патріаршої комісії зустрівся із Високопреосвященним Архиєпископом і Митрополитом Тернопільсько-Зборівським Кир Василієм Семенюком, ознайомився із працею місцевої комісії у справах молоді, провів настановчу нараду із її головою о. Орестом Павліським. Відтак у Тернопільській мерії зустрівся із заступником міського голови Тернополя з гуманітарних питань Леонідом Бицюрою.

 

У кінці візиту гість взяв участь у зібранні ТУСК “Обнова”. Священик закликав “бажати неможливого, щоб могти його досягнути”, розповідати про себе, використовуючи сучасні засоби комунікації, та подякував студентській молоді за активну працю для добра Церкви.

 

Джерело: www.tze.org.ua