//

Колишні англікани прибули на зустріч з Папою

Англікани, які приєдналися до Католицької Церкви в перший Ординаріат Богоматері Уолсинхемської, відвідали Рим. Деякі з них побачили Папу вперше після того, як долучилися до спеціального Ординаріату Католицької Церкви, що був офіційно заснований 15 січня 2011 року.

 

Монсеньйор Кейт Ньютон, який був англіканським священиком упродовж 30 років, розповів для агенції Romereports.com, що весь цей час молився за єдність з Католицькою Церквою. «А коли Святіший Отець запропонував можливість залучення групи англікан в спілкування з Церквою, ми просто відповіли, що це найприродніша річ, яку треба зробити, бо в наших серцях, ми завжди хотіли бути в сопричасті зі Святим Престолом».

 

Колишні англікани прибули, щоб подякувати Богові за можливість приєднатися до Католицької Церкви і побачити Святішого Отця, з їхніх слів, вони почуваються так, «ніби щойно повернулись додому, туди, де повинні бути».

 

Їхній візит триватиме шість днів, але, як кажуть члени групи, запам’ятається на все життя, позаяк, це перший раз, коли вони молилися перед гробницею святого Петра як члени Католицької Церкви.