//

Католицький Центр Студій та ЗМІ в Йорданії

Йорданське міністерство культури вирішило змінити назву інформаційного центру, який з 1999 року в Аммані провадив  місцевий латинський Патріархат Єрусалиму.

 

До сих пір він називався Будинком Досліджень і Студій. Нова назва Католицький Центр Студій та ЗМІ чітко вказує як на його релігійний, християнський характер, так і на взаємини зі ЗМІ. Його директором міністерство затвердило о. Ріфата Бадера, який також є речником різних обрядів Католицької Церкви в Йорданії. Центр буде точкою контакту як для Церков в Йорданії, так і для ЗМІ місцевих або загально арабських і міжнародних, за допомогою публікацій, досліджень і конференцій. Його офіційне відкриття здійснить у березні латинський патріарх Фуад Туаль, для якого Йорданія є справді рідною, він народився в Мадабі, поблизу гори Небо та Мертвого моря.

 

Католицький Центр Студій та ЗМІ в Йорданії організовуватиме семінари, що показує роль релігії в зміцненні миру, гармонії та співіснування. Він також має брати участь в різних місцевих і міжнародних форумах, що діють в цій сфері. До того ж він заопікується йорданським відділом ліванського супутникового каналу Noursat. Це перший і поки єдиний християнський супутниковий канал в Лівані, що спеціалізується на історії, сучасності та духовному житті арабів-християн. При цьому допомагає близькосхіднім християнам спілкуватися з християнами, які емігрували, та має також важливе значення у розвитку інтелектуального і наукового діалогу між послідовниками Христа і мусульманами на Близькому Сході й у світі.

 

За матеріалами: info.wiara.pl