//

У Тернопільсько-Зборівській митрополії представили тему Року мирян

Як УГКЦ відзначатиме Рік покликання мирянина розповів голова Патріаршої комісії у справах мирян Юрій Підлісний 22 лютого в Марійському духовному центрі "Зарваниця". Доповідач представив концепцію та план заходів комісії на 2012 рік та пояснив завдання і очікувані результати. У засіданні взяли 70 делегатів Тернопільсько-Зборівської архиєпархії та Бучацької єпархії, серед яких: Єпарх Бучацький Кир Дмитро Григорак, синкел у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії отець-митрат Василь-Павло Репела, протосинкел Бучацької єпархії о. Володимир Заболотний, отці-декани, священники, лідери мирянських організацій.

 

За словами Юрія Підлісного, у 2012 році на міжєпархіальному рівні відбудуться: конкурс “Жива парафія очима мирянина”, тренінг “Постановка цілей і досягнення”, круглий стіл “Роль Церкви у суспільних процесах”, проща до Страдча у День мирянина 26 червня 2012 року. На рівні єпархії заплановані: День мирянина “Бути свідком Христа у світі: в родині, парафії, громаді, на місці навчання і праці...”, проща до єпархіального відпустового місця, ярмарки (презентації) загальноцерковних мирянських товариств. У деканатах та парафіях рекомендується провести зустрічі на тему “Роль та місія мирянина на парафії” та презентації мирянських товариств та рухів.

 

Владика Дмитро говорив про важливість духовного життя кожного священника і мирянина. “Священники повинні бути лідерами на парафії, духовно опікуватися спільнотами та дбати про живий контакт з кожним парафіянином”.

 

Про професійні прощі до відпустового місця Зарваниця розповіла голова комісії у справах мирян Тернопільсько-Зборівської архиєпархії Анна Зварич. За її словами, основною темою професійних прощ у 2012 році є постать Патріарха Йосифа Сліпого. Також заплановано піші прощі “Стежками Патріарха” із с. Заздрость (де народився Йосиф Сліпий) до с. Зарваниця.


Після засідання синкел у справах мирян о.-митрат Василь-Павло Репела відвідав колегіум для дівчат "Знамення", що у Зарваниці. Священик заохотив колегіанток до доброго навчання, особливо до вивчення іноземних мов. “Ви щасливі тому, що отримуєте не тільки знання, а й зростаєте, як особистості, добрі і ревні християнки”.

 

Джерело: www.tze.org.ua