//

Кардинал Бертоне обговорив ситуацію в Папському університеті в Перу

Сьогодні  Держсекретар Ватикану Тарчізіо Бертоне зустрівся з ректором Папського Католицького Університету в Перу Марсіалем Рубі Корреа, повідомляє Радіо Ватикану.

 

У спеціальному повідомленні Прес-служби Апостольської Столиці наголошується, що єрарх висловив подяку за діяльність працівників університету, а також підкреслив важливість існування широкого спектру наук, які викладаються у цьому навчальному закладі.

 

Окрім того, кардинал Бертоне передав ректору університету висновок Святого Престолу про діяльність закладу, що був укладені на підставі численних контактів і апостольської візитації кардинала Петера Ердо у 2011 році. Візит відбувався у рамках уніфікації системи католицької освіти відповідно до Апостольської Конституції "Ex Corde Ecclesiae", проголошеної у 1990 році Іваном Павлом II. Держсекретар звернув увагу ректора на необхідність внесення деяких змін до статуту університету для збереження його католицької ідентичності та блага всієї Церкви в Перу.

 

Папський Католицький Університет був заснований у столиці Перу Лімі в 1917 році. Він є одним із найбільших і найпрестижніших навчальних закладів у цій країні. У 1986 році доктором "honoris causa" цього університету став кардинал Йозеф Ратцінгер. Нині на 10 факультетах цього університету навчаються близько 16 тисяч студентів.