//

Каплицю РПЦЗ МП в Нью-Йорку оштрафували на 65 тис. доларів за «псування пейзажу» і хочуть знести

Незадоволені тим, що парохія РПЦЗ МП псує краєвид, сусіди подали в суд, який зобов'язав клириків виплатити штраф у розмірі 65 тис. доларів і знайти нове місце для храму. Священик Вадим вперше за 20 років приїхав до Москви, щоб просити допомоги у РПЦ МП.

 

Після того, як міська влада наказала йому знести маленьку дерев'яну церковцю, священик близько трьох років збирає пожертви на будівництво православного храму для росіян в Нью-Йорку.

 

Чиновники міського управління з містобудування мотивували указ про знесення будівлі тим, що дерев'яні споруди за законом заборонено будувати в межах Нью-Йорка через небезпеку пожежі.

 

Перебіг справи пришвидшили і постійні скарги місцевих жителів, які побажали, щоб для «церкви знайшли нове місце».

 

Православна парохія на Брайтон-біч в Нью-Йорку спокійно проіснувала всього 5 днів після свого відкриття у 2009 році.

 

Незадоволені релігійним сусідством колишні громадяни Росії, які проживають на Брайтоні, написали на священнослужителя з десяток скарг.

 

У результаті за кілька років неоплачених штрафів накопичилося на 65 000 доларів. Оплатити таку величезну суму священику Вадиму складно: єдиний спосіб заробітку у церковнослужителів – це продаж свічок під час недільної Літургії і пожертви.

 

Росіяни, заради яких священик має намір будувати храм, не допомагають.

 

У результаті єрей Вадим вперше за 20 років приїхав у рідну Москву – просити допомоги.

 

– Я намагаюся звернути увагу людей на проблему нашої церкви. Прошу допомоги в московських храмах, розповідаю парохіянам про нашу православну церкву в Нью-Йорку. Ми будемо вдячні за будь-яку підтримку. Нещодавно до вирішення нашої проблеми підключилися бізнесмени з Нью-Йорка. Дуже сподіваємося, що вони хоч трохи допоможуть нам в благому почині, – повідомив «Life News» о. Вадим.

 

Представники РПЦ МП знають про проблеми російського священика в США.

 

– Храм в Нью-Йорку – вотчина Російської Зарубіжної Церкви і до нас жодного стосунку не має. Ми читали про о. Вадима в Інтернеті, але нічого більше сказати не можемо, – прокоментували «Life News» ситуацію у ВЗЦЗ МП.

 

Тим часом РПЦЗ МП також нічим допомогти єрею Вадиму не змогла. За словами священнослужителя, церковна організація в критичному фінансовому становищі й виділити кошти на будівництво не в змозі.

 

Незважаючи на це, священик має намір зустрітися з представниками Московської патріархії щодо надання допомоги.

 

О. Вадим з Москви переїхав до США 1992 році та став священиком. Вже понад 9 років він допомагає бездомним жителям Америки, дозволяючи їм знайти притулок в його скромній дерев'яній церкві.


За матеріалами www.portal-credo.ru