//

Пекін нагороджує покірних єпископів, карає інших

Китайський уряд прийняв систему нагородження католицьких єпископів, які визнають керівництво Католицької Патріотичної Асоціацієї, і покарання для тих, хто цього не робить, – зазначає Сандро Магістрер у «L'Espresso».


Серед єпископів, які здобули прихильність уряду Пекіна, п.Магістер згадує єпископа Джона Баптиста Лі Сугуана, якого висвятили в жовтні 2010 року без згоди Святого Престолу, і таким чином він підлягає автоматичній екскомунікації. Тепер він стверджує, що виступає задля примирення між китайським католикам.


Кардинал Гонконгу Йозеф Дзен, затятий критик Пекіна, нещодавно картав спільноту святого Егідія за те, що вони запросили Сугуана для участі в міжнародній конференції. Кардинал Дзен наголосив, що всі католики мають прийняти директиви Папи Бенедикта XVI, тобто утриматися від будь-якого визнання Католицької Патріотичної Асоціації та її лідерів.


Той факт, що єпископові Сугуану дозволили їхати на зустріч до Німеччині свідчить на користь уряду. Єпископам, лояльним зі Святим Престолом, звичайно ж,  не дозволяють їздити до Риму в церковних справах.


За матеріалами: catholicculture.org