//

«Сім тижнів з турботою про воду»

«Сім тижнів з турботою про воду» – з такою ініціативою на Великий піст виступила  Всесвітня Рада Церков (ВРЦ) та Екуменічна мережа охорони водних ресурсів. Організатори великопосної екологічної ініціативи переконані, що, зважаючи на економічну та екологічну кризу, назріла необхідність для того, щоб християни обговорили і прийняли відповідні заходи для економії води.

 

Вода є визначаючим фактором життя на планеті. Вона є також визначаючим фактором для економіки і має ключове значення для сталого розвитку в галузі охорони здоров'я, забезпечення продовольством, енергетики і подолання бідності. «Всі ці питання на найрізноманітніший спосіб торкаються Церков по всьому світі і мають мобілізувати їх діяльність» – наголошують організатори ініціативи. В центрі великопосної ініціативи «Сім тижнів з турботою про воду» стоїть концепція «зеленої економіки».

 

Кожному тижню Великого посту присвячена певна тема:

1. тиждень: Спрага за водою – спрага за життям

2. тиждень: Духовна основа для альтернативного порядку економіки

3. тиждень: Від спокуси до радикального сприйняття

4. тиждень: Плід землі

5. тиждень: Як сад і джерело

6. тиждень: Добре життя

7. тиждень: Розвиток нової нормативності

 

На кожен тиждень ініціативи розроблені спеціальні розважання над Святим Письмом, тематичні робочі матеріали, а також ідеї щодо можливих акцій та повсякденної діяльності для збереження безцінного Божого дару – води, які можна буде знайти на офіційному сайті Всесвітньої Ради Церков.

 

Інформаційна служба Бюро УГКЦ з питань екології