//

Відбувся душпастирський візит Апостольського Візитатора до громади УГКЦ у м. Тревізо

Неділя, 19 лютого 2012 р., для українців, що проживають у північно-італійському м. Тревізо, стала особливою. Цього дня у рамках свого душпастирського візиту Божественну Літургію разом із місцевим капеланом УГКЦ о. Олексієм Саранчуком відслужив тут Преосвященний Владика Діонісій (Ляхович), Апостольський Візитатор.

 

Чисельна громада, близько 150 прихожан, була рада вітати Архієрея. Емігрант у третьому поколінні, він з розумінням визначив наболілі проблеми закордонних українців. Захоплений їхньою самопожертвою заради блага своїх родин та дітей. Наголосив Апостольський Візитатор і на те, що, де б він не відвідував українські спільноти, завше має зустрічі з єпископами Італійської церкви, які, як правило, є завжди в захоплені від щиросердечності українців, їх старання і відданості роботі, а головне – віри в Бога. Адже феномену релігійності - присвятити стільки часу спільній молитві у майже єдиний вихідний, не поглядаючи на годинник, - італійці щиро дивуються.

 

Від імені вдячних мешканців Тревізо пані Марія Пастищак, диригент хору, з хвилюванням вручила єпископові скромний дарунок.

 

Як пам’ятку про цю незабутню подію, кожний присутній на богослужінні отримав церковний календар та іконку Гошівської Богородиці, де на зворотній стороні видрукувана молитва французького монаха-пустельника Шарля де Фуко «Отче мій!».

 

Отче мій!
Я цілковито віддаюся Тобі;
Роби зі мною все, що тобі до вподоби.
За все, що Ти зробиш мені,
Дякую Тобі.
Я готовий на все, приймаю все, тільки щоб Твоя воля сповнилась в мені
Та в усіх Твоїх створіннях.
Мій Боже, нічого іншого не бажаю!
В руки твої віддаю душу мою.
Мій Боже, я віддаю її Тобі,
З повноти любові серця мого, тому що люблю Тебе!
І любов вимагає від мене, щоб я віддався
В твої обійми з безкінечним довір’ям.
Бо Ти є мій Батько.
Амінь.

 

Вручаючи цю іконку, Владика Діонісій побажав усім присутнім у храмі, щоб цей символ Божої ласки був завжди надійною охороною для українців, вимушених проживати далеко від рідного дому, а щира осмислена молитва наповнювала їх серце теплом, душу -  невичерпним добром і гарними вчинками.

 

На завершення Апостольський Візитатор звершив також Чин освячення Стрітенських свічок.
                       

Для Прес-служби УГКЦ в Італії
Олена Канарчик (Treviso, Italia).