//

Теракт біля протестантської церкви в Нігерії

 У неділю 19 лютого під час недільної служби у церкві Христа в м. Суледжі, поблизу Абуджі, прогримів вибух, передає Associated Press. Вибуховий пристрій був закладений в припаркованому біля церкви автомобілі. В результаті теракту поранено 5 осіб.

 

Вибух в Суледжі прогримів близько 10:00 ранку, коли служба в храмі вже почалася, розповів пастор Уй Ідугбо. Співробітникам охорони храму здався підозрілим припаркований поряд з церквою автомобіль, і вони запропонували пастору попросити всіх віруючих зайти в храм перед початком служби.

 

Жодна організація поки не взяла на себе відповідальність за скоєний злочин, проте, дана місцевість протягом тривалого часу є об'єктом терористичної діяльності з боку ісламського угрупування «Боко Харам». Напередодні Різдва ця організація здійснила подібний теракт біля католицької церкви, в результаті чого загинули, щонайменше, 44 особи.

 

Члени «Боко Харам», за даними Associated Press, підозрюються у вбивстві близько 289 осіб тільки за поточний рік. Як заявляє лідер угруповання, здійснені бойовиками акції насильства є помстою за вбитих мусульман, а також спрямовані на встановлення в поліетнічній і поліконфесійній Нігерії законів шаріату.
 

За матеріалами: sedmitza.ru