//

Кардинал Рікар про проблеми діалогу між лефевристами і Апостольським Престолом

Треба сказати, що згоди між Братством св. Пія X і Римом немає", - заявив кардинал Жан-П'єр Рікар. Слова Архиєпископа Бордо цитує французька католицька газета "La Croix".  Єрарх є членом Конгрегації віровчення і Папської комісії "Ecclesia Dei", відповідальний за зв'язки з традиціоналістськими групами.

 

"Рим сказав їм: "Двері завжди відкриті ", але на цей раз повинен бути прогрес", - сказав кардинал. На його думку, Папа вже багато зробив і дійшов до максимуму, щоб наблизитися, і прийняв ряд попередніх умов. "Зараз настав час, коли ми не можемо погодитися з вимогами Братства, що не тільки потрібно відмовитися від Собору, а й від навчання попередніх пап, починаючи від Івана XXIII до самого Бенедикта XVI, а також Катехизму Католицької Церкви, Кодексу канонічного права", - зазначив Кардинал Рікар.

 

Архиєпископ Бордо прокоментував таким чином висловлювання верховного настоятеля Братства св. Пія X єпископа Бернарда Фелле, який на початку лютого заявив, що група на чолі з ним змушена негативно відреагувати на пропозиції примирення, що містяться в доктринальної преамбулі від 14 вересня минулого року, представленої Папської комісією "Ecclesia Dei".
 

За матеріалами: radiovaticana.org