//

Виставка крижаних скульптур в парафії Благовіщеня Діви Марії в Сумах

У римо-католицькій парафії в Сумах  з 10 по 17 лютого проходив Перший фестиваль льодових скульптур. Відомий український скульптор Олександр Лузан проводив спеціальний майстер-клас для бажаючих зробити шедеври власноруч. Наразі на виставці представлені не лише біблійні персонажі Діва Марія, Симон з Киринеї чи ангели, але й тварини. Скоро подвір’я храму стало притулком для крижаних риб, зайців, коней, баранів, пінгвінів, орлів, слимаків ... Найбільше впадає в око скульптура Симона з Киринеї - змученого чоловіка, схиленого під тягарем хреста. На хресті знаходиться чітко вирізьблений напис, який видніє здалеку: «У кожного свій хрест».

 

Навіть після закінчення майстер-класу охочі створювали фігури вже без скульптора, і кількість скульптур постійно зростала - зараз біля храму їх близько 15.

 

Нещодавно на виставці були діти з інтернату та Будинку Дитини. Виставка привертає увагу всіх перехожих і не залишає їх байдужими: її відвідують родини, школярі, студенти, старші поодинокі люди, роблять фотографії на згадку.

 

Душпастирі парафії, Суми
Джерело: rkc.kh.ua