//

Єдність Церкви – це Божий дар, який потрібно захищати і розвивати

У понеділок 20 лютого 2012 р., Святіший Отець Бенедикт ХVІ прийняв у ватиканському залі імені Папи Павла VІ нових кардиналів, їхніх співробітників, родину, найближчих осіб, а також представників світу політики, які прибули до Риму на урочистості введення в кардинальську гідність 22 двох нових кардиналів. Аудієнція пройшла в особливо святковому кліматі.


Папа особливо підкреслив необхідність єдності вірних навколо своїх пастирів та наступника святого Петра: «Будьте з’єднані з ними та одні з одними у вірі та любові, щоб ставати дедалі ревнішими та відважнішими свідками Христа».

 

Бенедикт ХVІ привітав окремі групи не тільки італійською, але і французькою, англійською, німецькою, іспанською, португальською, чеською, голландською та румунською мовами.

 

Святіший Отець наголосив, що урочисті події цих днів є нагодою для роздумування над вселенською місією Церкви в історії людства. Церква завжди присутня в людській історії, несучи Христа – світло й надію для всього людства.

«Перебувайте в єдності з Церквою, – закликав Бенедикт ХVІ. – Заохочую вас, отже, бути в єдності з вашими пастирями, як також з новими кардиналами, щоб перебувати у спільності з Церквою. Єдність Церкви – це Божий дар, який потрібно захищати і розвивати».

 

Джерело: Радіо Ватикан